Ingen krisehjælp efter dødsulykke

De efterladte til den 15-årige, der blev dræbt i en tragisk ulykke på Lolland i sidste uge, har stadig ikke fået nogen hjælp af kommunen. Familien føler sig magtesløs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er henved to uger siden, at Gitte Kanstrups søn døde på landevejen tæt ved familiens hjem i Nebbelunde på Lolland.

-  Jeg bliver ved med at sige til mig selv, at det ikke er sket, siger hun og fortsætter:

- Det bliver aldrig det samme igen.

Trods gentagne henvendelser til Lolland kommune har hverken hun, hendes mor eller hendes søster kunnet skaffe hjælp til familien.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man kender til den her tragiske ulykke, og at man så ikke sætter noget i gang, siger Karin Kanstrup, der er mormor til den afdøde.

Gitte Kanstrups to tilbageværende børn er meget plejekrævende, da den ene er lettere autistisk og den anden lider af en personlighedsforstyrrelse. Derfor kræver de særlig hjælp.

Samtidig afviser mormoren, at familien kan hjælpe mere, end de allerede har gjort.

- Vi kan jo ikke lægge vores liv om og sige, nu flytter vi allesammen til Lolland og er omkring børnene og Gitte. Sådan virker samfundet jo ikke. Vi har også vores arbejde at skulle i gang med på et tidspunkt, siger Karin Kanstrup. 

For Gitte Kanstrup har oplevelsen betydet, at hun har svært ved at stole på systemet.

- Det hedder sig, at vi har et velfærdssamfund - og jeg spørger bare, hvorhenne?, siger hun.

Formanden for social- og psykiatriudvalget i Lolland kommune siger i dag til TV2 Øst, at han ikke tidligere har været bekendt med problemet. Han vil nu sørge for, at der bliver set på tingene.

Rasmus Kanstrups bedste ven, Christoffer Pedersen, har sammen med sin mor startet en indsamling til fordel for Rasmus Kanstrups familie. 

Bidrag kan indsættes på registrerings- og kontonummer 0705 - 2146126.