Ingen hjælp fra minister i postsag

Femø skal ikke regne med hjælp fra transportministeren i øboernes kamp mod Post danmarks servicenedskæringer på småøerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Femøboerne er så vrede over Post Danmarks servicenedskæringer på småøerne, at øboerne nu vil lave deres egne frimærker, men de og andre  småøer skal ikke regne med hjælp fra transportminister Carina Christensen (K) i deres kamp mod Post Danmarks effektiviseringer.

I et svar til Folketingets Økontaktudvalg afviser ministeren, at hun kan ændre Post Danmarks beslutninger eller tvinge selskabet til at lade kunder på landet betale regninger per girokort eller få udbetalt penge med landposten. 

Ministeren påpeger i sit svar, at ind- og udbetalinger hos landpostbudet ikke er omfattet af Post Danmarks befordringspligt. 

- Post Danmark er et selvstændigt aktieselskab, der skal drives på forretningsmæssige vilkår, mener Carina Christensen.

Post Danmarks effektiviseringer betyder blandt andet, at landposten ikke længere må håndtere kontanter. Efter kritik har Post Danmark lavet en overgangsordning på et år, men den ordning ønsker de danske småøer gjort permanent.

Den nye ordning rammer især ældre beboere på øerne og andre, der ikke er vant til at bruge internettet til pengesager og i stedet må tage færge til fastlandet og bus for at komme på posthuset.