¨

Ingen afgørelse på sexsag i den katolske kirke

Foto: TV ØST

En katolsk præst fra Vestsjælland slipper for videre tiltale. Kirken har nu opgivet at nå til bunds i sexanklagerne mod ham.

Præstens menighed hører til i Vestsjælland - i Kalundborg, Holbæk og Slagelse. Sidste år anmeldte fem mænd den nu 67-årige præst til politiet for sexuelle overgreb, men på det tidspunkt var sagerne faldet for forældelsesfristen. Derpå tog den katolske kirke sagerne op, men nu har man altså valgt ikke at gøre mere ved sagen, og præsten har valgt at gå på pension per 15. april. Det har skabt frustration hos Frederik Roed, der er en af de fem mænd, der anmeldte præsten.

- Det føles meget krænkende. Det som om man ikke bliver taget alvorligt som menneske, siger han til TV2 Øst.

Hos præstens menighed i Vestsjælland er der glæde over, at han nu ikke længere er suspenderet, og derfor for en kort bemærkning er tilbage i kirken. Men hverken præsten selv eller menighedsrådsformanden har haft lyst til at stille op til interview.

Kun de fem anmeldere og præsten ved altså, om anklagerne er sande, men hvis de er, så kan det ifølge psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, få store psykiske konsekvenser for de fem anmeldere, at der ikke er truffet en afgørelse.

- Det de får ikke den opbakning og tillid, de forventede, og det giver så en ekstra psykisk nedtur oven på hele den kræftanstrengelse det har været at stå frem med det, forklarer Kuno Sørensen.

03:00 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App