Indsatte i Jyderup Statsfængsel narrer fængselsbetjent

Indsatte i fængslet i Jyderup franarrede en af deres fængselsbetjente et hus i Nordsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bedrageriet skete ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten i sommer. De indsatte havde fri adgang til mobiltelefoner, internet, besøg og har mange udgange. Det udnyttede de til at sætte gang i et stort fupnummer.

En af fængselsbetjentene havde fortalt, at han gerne ville sælge sit hus, der ligger fem minutter fra fængslet i Jyderup. En dag mødte en interesseret købet op på adressen. Han kaldte sig Michael Stoltenborg, og angav en adresse på Vedbæk Strandvej.

Michael Stoltenborg fremviste blandt andet et lånebevis på et millionbeløb, underskrevet af en mand ved navn Per Ulrich Andersen. Ifølge lånedokumentet boede Per Ulrich Andersen i en luksuslejlighed med udsigt over Københavns Havn.

Ingen af de to er dog, hvem de udgav sig for.

Per Ulrich Andersen er i virkeligheden den 26-årige tidligere formand for Venstres Ungdom, Per Ulrich Karpf, der tidligere er blevet dømt for blandt andet racisme. Per Ulrich Karpf, har taget navneforandring til det mere anonyme Andersen. Han sad på det tidspunkt i Jyderup. I dag afsoner han 3,5 år for bedrageri i Vridsløselille Statsfængsel.

Michael Stoltenborg er i virkeligheden bistandsklient og bor hos sin mor.

Per Ulrich Karpf - eller Andersen om man vil - nægter at have deltaget i bedrageriet. Han hævder at hans underskrifter var blevet forfalsket.