Indsatte i fængsel bag bedrageriforsøg

Bedrageriforsøg for over 40 millioner kroner sket under afsoning i statsfængslet i Jyderup. Indsatte med bedrageridomme forsøgte at oprette et ejendomsselskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere fængslede fra Statsfængslet i Jyderup har under afsoningen kastet sig ud i ny økonomisk kriminalitet.Årsopgørelser, lønsedler og depotudskrifter fra medindsatte er forfalsket af indsatte med bedrageridomme og forsøgt brugt til etablering af et nyt ejendomsselskab. Det skriver dagbladet Børsen. 

Sagen er så alvorlig, at formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF) nu forlanger en redegørelse fra justitsminister Lene Espersen (K). De centrale skikkelser i bedragerisagen sidder ifølge Børsen varetægtsfængslet i København. Politiet er i færd med at efterforske den, men holder kortene tæt til kroppen. -

Dén sag har jeg ingen kommentarer til, siger vicepolitiinspektør Peter Forstrøm til avisen. De indsatte har forsøgt at opnå lån hos en række långivere, primært i forsøg på at etablere et nyt ejendomsselskab. Missionen mislykkedes, da pantebrevshandler Rolf Petersen blev opmærksom på forholdet. - Flere af mine kunder er blevet til grin som følge af svindelforsøgene. Jeg har tabt store kunder på gulvet, forklarer han. 

- Også Nykredit har tilsyneladende været udsat for forsøg på svindel. I al fald bekræfter kommunikationskonsulent Kasper Skaaning, at Nykredit har afleveret flere dokumenter til politiet.

En ad de centrale skikkelser fra Jyderup Statsfængsel oplyser, at der har været dialog om finansieringen af ejendomsselskabet med Max Bank i Næstved. Bankens direktion har dog ikke hørt om sagen, og den medarbejder, der har haft med sagen at gøre, er på ferie.

Køb af en Cadillac til 600.000 kroner er blandt de lidt mere kulørte dele af svindelaffæren. Bilen blev bestilt af en nu varetægtsfængslet stråmand, men afleveret til en helt anden person, som også er i kriminalpolitiets søgelys.

Kreditten var ydet på baggrund af forfalskede dokumenter fra Jyderup. Bilen blev finansieret af Skandiabanken, som har fundet bilen intakt og efterladt i nærheden af Vridsløse. Det bekræftes af Skandiabankens kreditchef Poul Poulsen samt ledelsen i Andersen & Martini, der leverede bilen. 

Ledelsen i Statsfængslet i Jyderup bekræfter, at man er bekendt med en sag, men ønsker ikke at udtale sig, mens politiet er i gang med efterforskningen.