Indsamlere blev væk

Det lykkedes Dansk Flytgningehjælps landsindsamling at samle lidt flere penge ind end sidste år, til trods for at kun 34 ud af 52 tilmeldte indsamlere dukkede op i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Organisationen har i forvejen haft svært ved at skaffe indsamlere nok, og i dag viste det sig så, at langt fra alle tilmeldte indsamlere mødte op. I Vordingborg havde 52 frivillige på forhånd sagt ja til at stemme dørklokker, men kun 34 troppede op, da indsamlingsbøsserne skulle udleveres.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at 34 indsamlere er mødt op og har taget nogle ruter, men jeg er meget skuffet over alle dem, der har meldt sig, men som ikke er kommet, siger organisationens koordinator i Vordingborg, Lene H. E. Colmorten.

Familien Kaliebe fra Vordingborg var blandt de 34 indsamlere, der kom afsted. Familien har samlet ind for Dansk flygtningehjælp i flere år, og for dem er det efterhånden blevet en tradition. På knap tre timer fik de til sammen indsamlet godt 1500 kroner.

- Det er mere end hvad vi selv ville bidrage med, hvis vi skulle give et økonomisk bidrag. Så på den måde er det jo nyttigt, at vi giver vores tid i stedet, siger Bettina Kaliebe.   

Bidragene går i år til flygtningekvinder i hele verden. De 34 indsamlere i Vordingborg fik i alt samlet 30.308 kroner ind til formålet. Det er cirka 15.000 kroner mindre end de seneste par år. Men selvom flere indsamlere blev væk landet over, så lykkedes det Dansk Flygtningehjælp at samle 14 millioner kroner ind i alt.
Det er en lille stigning i forhold til sidste år.