Indbrud, biljagt og trusler: To mænd anholdt ved Holbæk

En 28-årige mand er varetægtsfængslet efter dramatisk biljagt på vejene omkring Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi anholdte i løbet af lørdagens sene timer to mænd fra Holbæk, en 28-årig og en 49-årig, der er mistænkt for indbrud og trusler.

Lørdag aften var de to mænd ved at forlade en ejendom i Holbæk, de netop havde begået indbrud i, da et par personer, der fører opsyn med huset, opdager indbrudstyvene.

De tilsynsførende personer sætter i bil efter de to mænd, der kører fra gerningsstedet.

Men da gerningsmændene opdager, at de bliver forfulgt, standser de straks op.

- En af gerningsmændene siger ud af bilen og truer med noget, der kan ligne en pistol. Det kan ikke siges med sikkerhed, da det er mørkt, fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det bliver personerne i den anden bil så bange for, at de stikker af. Og så er det pludselig de personer, der skulle tilse ejendommen, der bliver jagtet af gerningsmændene.

De to mistænkte indbrudstyve havde dog ikke held med flugten.

Det lykkedes politiet lørdag aften at anholde den 28-årige formodede gerningsmand, der straks blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 29. oktober.

Senere på lørdagen fik politiet også fat i den anden mistænkte indbrudstyv. Han blev fremstillet søndag formiddag. Han bliver foreløbigt tilbageholdt i tre gange 24 timer, da der er opstået tvivl om hans involvering i sagen.

/ritzau/