Ildebefindende formentlig årsag til dødsulykke

Det var sandsynligvis dehydrering, der var årsag til, at 40-årig faldt fra stillads, oplyser den dræbtes svigermor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 23. juli blev den 40-årige Brian Stig Olsen dræbt, da han styrtede seks meter ned fra et stillads ved den tidligere brødfabrik på Nørre Allé 129 i Kalundborg. Årsagen til ulykken var ikke mangelfuld sikkerhed, men et ildebefindende.  Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Det fortæller den dræbtes svigermor, Lissi Olsen, der er hustru til murermester Niels Olsen, som Brian Stig Olsen arbejdede for.

Ulykken skete, mens der blev arbejdet med at sætte stilladset op. Stilladset var derfor ikke klar til godkendelse, men det samme stillads er mange gange tidligere blevet godkendt af Arbejdstilsynet.

- Brian var ikke god til at sørge for at få nok vand i løbet af en arbejdsdag. Han var mest til sort kaffe, fortæller Lissi Olsen. Både hun og hendes mand føler sig sikre på, at den 40-årige fik et ildebefindende på grund af dehydrering oppe på stilladset.

Der var altså ikke tale om, at han mistede fodfæstet. Brian Stig Olsen lå på knæ umiddelbart før ulykken og var i færd med at flytte nogle tunge træller på stilladset.

En arbejdsmand i firmaet havde øjenkontakt med Brian i det øjeblik, hvor han faldt ned.

Der kom ikke en lyd fra ham, og Brian forsøgte heller ikke at gribe for sig, da han faldt ned gennem en åbning på 50 gange 100 centimeter, siger Lissi Olsen.

Hun fortæller, at hendes mand bærer på en meget tung byrde efter ulykken:

- Måske kan det hjælpe ham en smule, hvis det kommer frem, at ulykken ikke skete på grund af mangelfuld sikkerhed.