Ild i legehuset og afføring i håndvasken

Antallet af hærværksanmeldelser i Slagelse er steget markant. 40 gange på kun tre måneder er én børnehave i Slagelse blevet udsat for hærværk og ildspåsættelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ildspåsættelser på institutionen og legehusene, afbrænding af legetøj og afføring i vasken er blevet en ubehagelig del af hverdagen i Børnehuset Nord i Slagelse.

 - Det er meget bekymrende. Hvad hvis nu ilden en dag får fat på institutionen, siger afdelingsleder i Børnehuset Nord, Marlene Nyvang Munk.

Det massive hærværk startede da der blev sat videoovervågning op ved et center ca. 300 meter fra institutionen, hvor de unge tidligere lavede hærværk.

 - Der har været et markant fald af anmeldelser, der hvor overvågningskameraerne er blevet sat op, men vi kan ikke afvise at problemet bare er flyttet et andet sted hen, siger vicepolitiinspektør i Slagelse, Jan Scmidt.

Politiet kan ikke stille meget op mod hærværket. De har ikke kunne anholde nogen i sagerne, selv om antallet af anmeldelser har været voksende hele året og er steget kraftigt i sommerferien. Bare i går var der to ildspåsætteler i byen, og seks andre institutioner og skoler er inden for den sidste måned også blevet udsat for hærværk.

 - Vi patruljerer i det omfang, vi overhovedet har mulighed for det, men vi skal også passe hverdagens opgaver. Vi er tilstede, bare ikke til at forhindre det, der er sket her, siger Jan Schmidt.

Politiet vil indvolvere forældre, skoler og netværk, for at få løst problemet. Men de forventer, at det vil tage lang tid. Imens har de rådet Slagelse Kommune til at sætte overvågningskameraet op ved Børnehuset Nord.

 - Selv om man synes, det er for meget overvågning, så kan det være sidste udvej, siger Marlene Nyvang Munk.

Hærværksmændene har indtil videre kostet Børnehuset Nord omkring 25.000 kroner.