Igen god mælk fra sjællandsk mejeri

Efter at 200 ton mælk torsdag blev tilbagekaldt fra mejeriet i Borup leverede mejeriet fredag igen frisk mælk. To landmænd måske kilde til problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borup Andelsmejeri sendte fredag morgen - med lidt forsinkelse - 25 ton mælk ud til de sjællandske forbrugere. Det skete, efter at omkring 200 ton mælk produceret på mejeriet de foregående fire dage torsdag blev tilbagekaldt fra butikker på hele Sjælland på grund af mistanke om forurening fra et rengøringsmiddel.
 

Mejeribestyrer Svend Erik Østengaard oplyser, at produktionen blev videreført natten til fredag, men samtidig blev mælk fra to af mejeriets 26 leverandører holdt tilbage på grund af en bismag ved mælken.
 

- Vi har mistanke om, at forureningskilden kan findes hos de to leverandører. Det skal laboratorieundersøgelser nu vise, siger Svend Erik Østengaard, der forsikrer, at den mælk, der blev sendt ud til forbrugerne fredag, er helt i orden.
 

Normalt får Arla Foods dagligt produceret omkring 25 ton drikkemælk på mejeriet i Borup, men denne produktion er midlertidig omlagt til Arlas eget mejeri i Slagelse.
 

Formodningen om, at et rengøringsmiddel i små mængder har givet mælken fra Borup en dårlig, men ikke-sundhedsskadelig bismag, koster dyrt for det lille mejeri. Således blev 26 ton råmælk torsdag kasseret, og ifølge mejeribestyreren har problemet kostet mejeriet over en halv million kroner.
  /ritzau/