I kø for at blive butikschefer

Mens mange af landets uddannelser kæmper for at få flere elever, så er der i hvert fald een branche, der har vind i sejlene. Mange steder står de unge nemlig i kø for at blive købmænd og butikschefer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Thomas Ejlersen har en stor drøm.

- Jeg kunne godt tænke mig at få mit eget supermarked, at blive den øverste, siger Thomas Ejlersen.

I dag arbejder Thomas Ejlersen som servicemedarbejder i et supermarked, og det har givet ham blod på tanden. Derfor har han skrevet under på en elev-kontrakt her hos Super Best i Sorø, hvor han starter i lære som salgsassistent til september. Og det selv om en del af hans jævnaldrende ser skævt til hans uddannelse.

- Det er ikke så hot. Mange synes, at det er bedre at være i en tøjbutik, men det her er sjovere i længden. Der kommer mange flere kunder hver dag, siger Thomas Ejlersen.

Og han er bestemt ikke den eneste, der drømmer om at blive chef for sin egen butik. Faktisk ser det ret lyst ud med rekruteringen af elever til branchen.

- Vi har ingen problemer med at få ansat elever. Faktisk kunne er der flere, end vi kan bruge, siger butikschef Mette Ehlers, fra Super Best i Sorø.

Mens mange uddannelser har svært ved at tiltrække elever, så fik supermarkeder og den øvrige detailhandel sidste år næsten omkring 4700 nye elever, og det er flere end nogle af årene siden år 2000.

Forklaringen på succesen skal blandt andet findes i et stort kampagnearbejde, som har udryddet nogle af de fordomme, der har været omkring livet som butikschef.

- Et eksempel er, at mange elever på handelsskolerne troede, at arbejdstiderne var de samme som butikkens åbningstider, men det har vi nu fået fortalt dem, at sådan hænger det ikke sammen, siger underdirektør, Claus Nielsen fra De Samvirkende Købmænd.


Nyhedsoverblik