Hvor er vores tog?!

Nye tog for fem milliarder kroner står og samler støv, mens togpendlerne stadig må tage til takke med gamle, udslidte togvogne. Nu har Folketingets Trafikudvalg fået nok. De tager til Italien for at ruske op i togfabrikanten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er flere år siden, at de nye IC4-tog skulle være leveret. De skulle ellers have gavnet togpassagerne her i regionen på to måder. Både var lovet de nye IC4-tog på strækningen mellem København og Jylland. Og for det andet ville regionen få de IC3-tog, som ville blive til overs andre steder i landet.  

Men togpassagerne her i regionen bumler stadig rundt i de gamle røde togvogne. For problemerne har hobet sig op med IC4-togene, som DSB har rykket for mange gange. Og ingen IC4-tog i for eksempel Jylland betyder ingen IC3-tog til passagerne her i regionen.

Nu har Folketingets Trafikudvalg fået nok.

- Vi er nødt til at presse på. Det er ekstremt frustrerende for for de danske rejsende og skatteydere, siger den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke, til Altinget.dk

Han beskylder desuden transportminister Carina Christensen for at have berøringsangst overfor togskandalen. På torsdag skal ministeren i samråd, hvor hun skal forklare Folketingets politikere, hvorfor passagerne endnu ikke har fået de tog, de har ventet på i flere år.