Hver tredie præst på Lolland-Falster skal væk

Lolland og Falster har alt for mange præster. Så omkring 20 præstestilling skal spares væk, hvis politikerne vælger at følge anbefalingerne i en ny kommissionrapport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Bente Asschenfeldt fra Søllested er luksuspræst - hvis man skal forstå kommissionen ret. Om søndagen prædiker hun for 10-15 sjæle - hun passer ganske vist tre kirker - men hun har halvt så mange sognebørn, som kollegaerne i fx Helsingør og Roskilde.

- Jeg er helt sikker på,at jeg løber lige så stærkt med 1.500 sognebørn, som præsterne i København og Helsingør, der har 3.000 sognebørn, siger Bente Asschenfeldt.

Problemet er at der i følge kommissionen beregninger mangler mellem 50 og 80 præster i Helsingør og omkring 20 i Roskilde og de skal komme et sted fra. Men ikke fra Lolland - hvis det står til præsten i Søllested:

- Der er så mange ting, der bliver taget fra folk på landet og herude er det faktisk vigtigt at bevare kirken som et samlingsfolk, hvor folk kan komme, mener Bente Asschenfeldt.

Komissionen mener at præsterne på Lolland og Falster ku bruge deres tid bedre - kontorarbejdet ku fx samles:

- Det mener jeg ganske enkelt ikke er rigtigt - man kan hurtigt komme til at bruge en masse tid på møder, der ikke fører til noget, hvis man lægger tingene sammen og alting skal være større, siger Bente Asschenfeldt.

- Jeg tror ikke at politikerne vil skære præstestillinger væk på Lolland og Falster, der vil simpelthen lyde et ramaskrig.