Hver fjerde dropper erhvervsuddannelserne

25 procent af eleverne på erhvervsuddannelserne falder fra. Problemet er generelt i hele landet, men på CEUS i Nykøbing Falster arbejder man nu på en strategi, der skal fastholde eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Murerelev Daniel Wickmann Madsen har været under uddannelse i tyve uger. Mange af dem han startede sammen med er stoppet igen.

- Der var nogen, der startede sammen med mig, som nu er forsvundet. Men jeg ved ikke, hvorfor de er væk, siger Daniel Wickmann Madsen.

Der kan være mange grunde til at eleverne falder fra. Uddannelsesinspektør John Rasmussen fra CEUS i Nykøbing Falster mener, at en del af grunden kan være, at de unge ikke ved, hvad det er, de går ind til. Og så kan det også være sociale problemer, der får de unge til at forlade uddannelsen.

På CEUS tager man problemet alvorligt. Her har man nu lagt forskellige strategier for at fastholde de unge på uddannelsen.

- Vi arbejder på en mentorordning, vi har en socialrådgiver tilknyttet og en psykolog som eleverne kan tale med. Men jeg tror, det vigtigste er at få skabt et godt undervisningsmiljø, siger John Rasmussen.