Hvem stak René ihjel?

Der går en ukendt knivstikkende drabsmand rundt. Derfor skal to drabstiltalte brødre frifindes for drab, mener forsvarerne. Begge er skyldige, siger anklager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nu op til nævningene i Østre Landsret. Torsdag skal de beslutte, om én eller begge tiltalte er skyldige i drabet på den 29-årige René Hockerup Nielsen. Eller om de skal frifindes for drabsanklagen.

Anklager Morten Ebbe Nielsen var under sin procedure tirsdag ikke i tvivl.

- Det kan efter min opfattelse udelukkes, at andre kan have stukket René, lød det blandt andet fra ham.

I løbet af sagen har han minutiøst gennemgået de to tiltalte brødres og ofrets færden den fatale novembermorgen i Haslev sidste år.

To unge mænd blev anholdt umiddelbart efter, og den ene erkendte med det samme at have banket René med et kobberrør. Ofret havde mange kvæstelser, men døde af et dybt knivstik i maven.

Mange har set de to stedbrødre og slagsmålet med René. Men ingen har set dem med en kniv. Selv nægter de stikket - og dermed drabet.

- Hvad er det for en kniv, de skulle have haft? Hvor skulle den være henne? Der er ingen, der har fundet en kniv. Jeg har meget svært ved at se, hvordan de skulle have stukket med en kniv, når ingen har set dem stikke, procederede Lise Holten, forsvarsadvokat for den ældste af brødrene.

Storebroren mente selv, at Hockerup måtte være stukket, inden de to brødre overfaldt ham. Og det fandt forsvarsadvokaterne sandsynligt.

- Det virker meget underligt og tankevækkende, at René ikke forsvarede sig, men bare stod helt apatisk. Han er en stor mand, meget større end de tiltalte. Hvorfor forsvarede han sig ikke, eller løb væk? Vi kan ikke afvise, at han var stukket inden, sagde Holten og blev bakket op af den anden forsvarsadvokat, Manfred W. Petersen.

- Jeg mener, det er muligt, at knivstikket er tilført forinden, lød det fra Petersen.

De henviste begge til en retsmediciners forklaring i løbet af retssagen. Her var overlæge på Retsmedicinsk Institut Steen Holger Hansen i Østre Landsret og forklare, at det var muligt, at René Hockerup kunne have holdt sig oprejst i et par minutter.

- De kan begge gøres ansvarlige for vold, men knivstikket kan de ikke dømmes for. Jeg finder ikke, at der er ført bevis for nogen af de spørgsmål, der er stillet her, sagde Manfred W. Petersen.

Men Anklagemyndigheden kræver brødrene dømt for manddrab. Da politiet kom og anholdt brødrene på deres adresse i Haslev samme morgen, som Hockerup blev fundet død, havde lillebroren skiftet T-shirt. I vaskemaskinen lå en våd, nyvasket T-shirt og hættetrøje med mørke pletter, der ifølge tekniske undersøgelser kunne stamme fra blod.

- Det er min opfattelse, at han efter drabet vaskede tøjet for at fjerne spor, sagde Morten Ebbe Nielsen i sin procedure.

/ ritzau /

Få overblik over hele sagen