¨

Husejer klager over naboens altaner

Foto: TV ØST

En borger fra Sorø har henvendt sig til kommunen og Statsforvaltningen, fordi hans nabo har sat nogle altaner op, som han mener er ulovlige.

Primo Barrage føler sig uretfærdigt behandlet.

I 2011 købte han ejendommen på Banevej 8 i Sorø, men i perioden inden han flyttede ind, havde naboen, Frode Nielsen, sat sydvendte altaner op. Sorø Kommune havde dog aldrig givet tilladelse til opførelsen. Alligevel fik Frode Nielsen efterfølgende dispensation til at beholde altanerne.

- Det er unfair, at loven støtter nogle balkoner, som er ulovlige i stedet for at sige til manden, der har sat dem op, at de skal pilles ned, siger Primo Barrage.

Frit udsyn til baghave

Ifølge Primo Barrage har beboerne i bygningen frit udsyn til hans baghave. Samtidig mener Primo Barrage, at hans hus er blevet mindre værd på grund af altanerne.

- De ligger så tæt på, at det er lige før, at folk kan se, hvad jeg har på min tallerken, når jeg spiser aftensmad. Det betyder faktisk, at jeg, ifølge ejendomsmægleren, har mistet en tredjedel af husets værdi, siger han.

Handlede i god tro

Frode Nielsen oplyser, at han på daværende tidspunkt handlede i god tro, og at han ikke var klar over, at han gjorde noget forkert.

- Når man ikke ved, at man gør noget, der er ulovligt, så kan kan man jo kun udbedre, når man finder ud af det. Men det var ikke noget, jeg var bevidst om, og det var jo også grunden til, at jeg allerede inden havde gjort klar til altanerne og sat døre i, siger han. 

Loven er ændret

Næstved Kommune fortæller til Sjællandske, at de gav dispensation, fordi loven siden er blevet ændret, men derudover vil de ikke forholde sig til den konkrete sag.

- Jeg inviterede Primo ind på mit kontor, men inden vi nåede at holde mødet, så fik jeg at vide, at han havde klaget over afgørelsen, og der har vi en politik om, at når man klager, så afventer vi den afgørelse, siger borgmester Gert Jørgensen (C).

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App