Husejer går til retten i sag om lukket rockerborg

Ejeren af den rockerborg i Næstved, som onsdag aften blev lukket af politiet, har sat sin advokat på sagen i protest mod politiets indgreb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Politiet valgte onsdag aften at lukke en rockerborg på Præstøvej i Næstved, fordi man frygter et angreb mod klubhuset. Nu går den mand, der ejer huset, rettens vej i protest mod politiets aktion, oplyser hans advokat, Jesper Storm Thygesen, til DR Nyheder.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttede onsdag aften at forbyde "enhver adgang" til huset på Præstøvej 6B - et forbud, der foreløbig gælder til onsdag i næste uge.

I bad standing

Ejendommen har tidligere være tilholdssted for Bandidos, men en gruppe rockere er brudt ud af fællesskabet. Denne gruppe kalder sig Westside Nation og har på det seneste forskanset sig på Præstøvej.

Westside Nation er i såkaldt bad standing. Det betyder ifølge de særlige rockernormer, at udbryderne er fredløse og kan straffes.

Lukningen er sket i medfør af den såkaldte rockerlov, som blev indført efter opgøret mellem Bandidos og Hells Angels i 1990'erne, og politiet begrunder lukningen med, at man frygter et angreb på huset. 

Krav ikke opfyldt 

Men ejeren har mulighed for at indbringe forbuddet for retten, og det har han altså nu valgt at gøre.

Hans advokat, Jesper Storm Thygesen, mener ikke, at politiet har ret til at indføre forbuddet mod, at personer opholder sig i huset i en uge.

- Jeg er ikke enig i det grundlag, man har meddelt forbuddet på, siger advokaten til DR Nyheder.

- Et af kravene for, at man kan bruge den her lov, er, at der er et opgør mellem de her grupper med skydevåben og sprængstoffer, og det er ikke opfyldt her, fortsætter han.

Retsmøde snart

Inden for de nærmeste dage vil der derfor være et retsmøde i Næstved, hvor parterne får mulighed for at fremføre deres synspunkter.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er det ikke ejeren selv, der bor i huset. Det gør en anden afhopper fra Bandidos derimod. Og ifølge DR Nyheders oplysninger har den mand, der bor i huset, klaget til rigspolitichefen over, at politiet har forbudt ham al adgang til sit hjem.

Torsdag fjernede politiet blandt andet motorcykler fra rockerborgen på Præstøvej i Næstved. Det er ordensmagtens ansvar, at værdigenstande ikke tager skade, mens huset er under politiets opsyn.