¨

Hurtigere tog-afgange får pendlere til at stille bilen

Foto: TV ØST

Hurtigere forbindelser mellem blandt andet Kalundborg og København glæder pendlerne i regionen, lyder det.

Mange år med sporarbejde og togbusser om sommeren på Nordvestbanen har slidt på pendlernes tålmodighed.

Men nu er det overstået, og en ny køreplan er trådt i kraft med flere og hurtigere forbindelser mellem Kalundborg og København.

- Det er super dejligt, jeg sparer et kvarter hver vej og kan komme med toget hver halve time, siger Vibeke Holm, som pendler dagligt fra Jyderup til Roskilde, til DR Sjælland.

Flere af de pendlere, DR Sjælland har mødt i toget fra Holbæk mod København, er gået fra at være bil-pendlere til at køre med tog, efter de nye køreplaner er trådt i kraft i december.

- Jeg overvejede at købe en bil, men nu tror jeg faktisk ikke, jeg kan gøre det hurtigere i bil. Ikke i myldretiden i hvert fald, siger Hanne Petersen, der pendler fra Holbæk til København.

Pendlere fra stationer som Lejre og Hvalsø er dog knap så begejstrede. Deres stationer bliver nemlig sprunget over på de hurtige afgange.

- Jeg vil sige, DSB har snydt. De har sagt, der ville komme flere tog, men nu viser det sig, at der er færre tog til og fra Lejre, end vi havde før, siger Georg Strøm, som pendler fra Lejre til Holbæk.

Ikke alle er glade
Ifølge DSB's trafikchef, Tony Bispegaard, er det en balancegang at imødekomme alle pendlere, da deres ønsker ofte er modstridende.

- Det, der er godt for nogen, er jo skidt for andre, siger han med henvisning til, at de hurtige afgange springer flere mindre stationer over, siger han til DR Sjælland.

Flere regionalt valgte folketingspolitikere har igennem årtier kæmpet for et dobbeltspor og bedre afgange på Nordvestbanen, heriblandt tidligere medlem af folketinget og borgmester i Kalundborg Tommy Dinesen (SF), tidligere folketingsmedlem Poul Erik Dyrlund (S) samt Brian Mikkelsen (K).

- Det var et godt tværpolitisk samarbejde, siger Tommy Dinesen.

Brian Mikkelsen boede tidligere i Holbæk med sin familie, men de flyttede til Hellerup på grund af den lange transporttid til København.

- Men det her kommer til at betyde en masse for unge familier som vores, at man kan nå at komme frem og tilbage med bedre togforbindelser. Så det vil betyde, at flere arbejdende familier kan bo i hele nordvestsjælland, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App