Hurtigere hjælp

15 minutter - og så skal ambulancen være fremme. Sådan lyder et forslag fra regeringen. Men det blir dyrt, mener Falck.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ambulancerne skal fremover ikke være længere tid undervejs end et kvarter. De nye responstider er en del af den kvalitetsreform, som regeringen lægger op til.

- Det er vigtigt at komme hurtigere ud i udkantsområderne, når vi samtidig vælger at samle specialerne på færre sygehuse, og der derfor kan være længere at køre, siger Christian Wedell-Neergaard (kons.), der er medlem af Folketingets sundhedsudvalg.

Falck rykker i dag ud efter aftaler med de tidligere amter om en gennemsnitstid, men i Vestsjællands Amt er der ingen maksimal udrykningstid, mens der i Storstrøms Amt er loft på, hvor mange gange turen må tage mere end 20 minutter.

De seneste tal fra Falck er fra den 1. april til 1. juli i år. De viser, at borgerne bosiddende i de to tidligere amter 633 gange måtte vente mere end et kvarter på en ambulance. Problemerne opstår både i tyndtbefolkede områder, og når der sker flere uheld i samme område.

Falck anslår, at ændringerne på landsplan vil koste omkring en kvart millliard kroner. Den lovede maksimale responstid på 15 minutter gælder dog kun under såkaldt "normale omstændigheder".