Hundeslagsmål trækker ud

En mand fra Sydsjælland må leve med larmen fra 40 hunde, der gør døgnet rundt. Det er to år siden han meldte sin nabo til Dyrenes Beskyttelse og politiet - men hundene gør stadig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundeglam og hylen på alle tider af døgnet.

- Hvis ikke hundene gør, så er det nabo der står og råber og skriger ad dem konstant, når hun er hjemme, siger Ole Bang.

For to år siden henvendte Ole Bangs sig til Dyrenes Beskyttelse og politiet, fordi han var træt af larmen fra naboens 33 hunde og bekymret for deres ve og vel. Og det er ikke blevet bedre.

- De får mad og vand, men pleje, det er der overhovedet ikke noget af, siger Ole Bang.

Siden da har han rykket politiet gang på gang, men hundene går stadig i indhegningen, og der er endda kommet flere til, ifølge Ole Bang går der nu 40 små hunde hos naboen.

- Jeg er træt af at se og høre på det, der sker derovre, derfor har jeg sat et højt hegn op på vores egen grund, fortæller han.

Dyrenes Beskyttelse mener, at politiet har trukket sagen i langdrag.

- Politiet har været alt for langsomme. Jeg kan godt forstå, at folk er sure, men vi kan ikke gøre mere, når vi har overdraget sagen til politiet, siger kredsformanden for Dyrenes Beskyttelse i Præstø, Karna Pedersen. 

Politiet siger, at de to gange har haft Fødevarestyrelsens eksperter med ude hos hundene, og de har ikke fundet tegn på misrøgt. Derfor kan politiet kun rejse tiltale for ulovlig hundeopdræt, manglende ansvarsforsikring og manglende registrering af hundene.

Ole Bang's nabo har ikke haft lyst til at stille op til interview. Hun mener ikke, at hundene larmer så ofte, som han påstår og slet ikke, at de bliver dårligt behandlet.

Men Ole Bang fortsætter kampen.

- Jeg giver ikke op. Nu er jeg startet, så giver jeg ikke op, siger han.