¨

Hundeluftere angribes af køer

Foto: TV ØST

I Odsherred er køer blevet sat ud på en passage, der går fra et stort sommerhusområde og ned til stranden. Køerne skal holde græs og ukrudt nede, men i stedet bliver hundeluftere i området angrebet eller truet af de fritgående køer.

Det ser idyllisk ud ved Korevlen nær Højby. Men idyllen bliver forstyrret af fritgående og aggressive køer. De har fået kavle, og det betyder at hundeluftere i området nu skal til at tage sig i agt. TV 2 Øst modtog i dag en video, som viser en familie der, med deres hund i snor, bliver angrebet af køer. Det får nu beboerforeningen Tre Lyng til at kræve handling.

- Erfaringen har vist, at det ikke er risikofrit at gå ned til stranden med sin hund. Dyrene kan i værste fald gå til angreb, og der må ikke ske en ulykke, selvom man kommer med sin hund i snor, som er det eneste, man bliver opfordret til. Det er simpelthen mangelfuldt, siger Ole Schmidt, der er bestyrelsesmedlem i beboerforeningen.

Det er Odsherred Kommune, der har omdannet gennemgangsområdet fra sommerhusene til stranden til nu at huse fritgående køer. Køerne står der for at pleje naturen og hjælper med at holde græs og ukrudt nede. Problemet er, at der ikke er skiltet ordentligt for hundelufterne om, hvorvidt de skal forholde sig til køer og kalve. Ved mange indgange til området med de fritgående køer, er der blot anført et skilt, der viser, at hunden skal holdes i snor. Odsherred Kommune erkender, at skiltningen i mange tilfælde langs indhegningen er mangelfuld.

- Der kommer andre skilte op, og så vil vi forsøge os med piktogrammer, som fortæller, hvordan man skal forholde sig til køerne, uden man behøver at læse en masse om det, siger biolog Erik Wederkinch fra Natur og Miljø i Odsherred Kommune. Derudover anbefaler han, at man holder en passende afstand på mellem 20-25 meter fra køerne med kalve.

03:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App