Hunde efterlades i glohede biler

Stadig flere hunde dør efter at være blevet efterladt i parkerede biler i sommervarmen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Senest i weekenden blev hunde i to tilfælde efterladt i deres ejeres biler på Falster. Ifølge politet overlevde begge hunde. Men det er ikke alle der er så heldige.

For problemet med hunde, der dør i glohede biler er ifølge dyreværnsorganisationen Dyrefondet stigende.

På varme dage kan der i de parkerede biler blive op til 60 grader varmt, og det kan hundene ikke klare. Og det er ikke nok bare at parkere i skyggen.

- Når folk parkerer i skyggen, glemmer de, at efter et stykke tid begynder solen at flytte sig, og inde i en ophedet bil kan hunden ikke komme af med varmen. Så dehydrerer den, får måske hedeslag eller dør, siger Jan Nielsen fra Dyrefondet.
Efter hans opfattelse kan mange af disse tilfælde forklares med, hvad han kalder "misforstået godhed".

- Især unge familier har den fejlagtige opfattelse, at man helst skal være sammen med sin hund 24 timer i døgnet. Måske er det svært at få plads på en pension i ferietiden, og ofte er disse pensioner meget dyre. Men hvis man er væk i kortere tid, er det meget bedre at efterlade den hjemme eller i sommerhuset,hvor hunden kan løbe rundt, siger direktøren for Dyrefondet.

 

Organisationen har ikke statistisk materiale, som dokumenterer tendensen, men henholder sig bl.a. til anmeldelser og information fra dyrlæger.

 

 - Hvis uheldet er ude, gælder det om at få hunden ud af bilen, lægge den i skyggen og gerne på et sted, hvor det lufter, samtidig med, at den holdes i ro. Dernæst er det en god idé at hælde køligt vand over hunden i mindst 10-15 minutter. Hvis hunden ikke hurtigt får det bedre, bør man kontakte en dyrlæge,

anbefaler Jan Nielsen. 

Ligesom sidste år sætter Dyrefondet store plakater op i sommervarmen, som advarer mod at lade hunden ligge i en parkeret bil.