Humanitære julegaver hitter igen i år

Sidste år var det helt store julegavehit, at give geder til fattige i Afrika. Trenden fortsætter i år, og gaveregnen er blevet udviddet med blandt andet støtte til skolegang og rent vand til de fattige rundt om i verden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et års skolegang til en forældreløs i Zimbabwe, rent vand resten af livet til en familie i Nepal eller en god oplevelse til udsatte børn i Danmark. De humanitære julegaver hitter hos Røde Kors, og allerede nu har salget af humanitære julegaver rundet én million kroner.

- Salget går strygende. Jeg tror, det skyldes, at danskerne tænker over, at julen herhjemme på mange måder er præget af overflod. Derfor har de lyst til at give en gave, der glæder flere. Og det gør de ved at give en humanitær julegave, siger projektleder i Dansk Røde Kors Ingrid Bugge.

Indtil videre har danskere igennem salget af humanitære julegaver bl.a. sørget for, at 310 børn får skolegang i et år, at 196 familier har rent drikkevand resten af livet samt at 348 udsatte børn herhjemme får en god oplevelse.

- Det er ret tydeligt, at jo mere konkret gaven bliver des bedre er salget. Det er lettere at sælge et års skolegang til en forældreløs end at sælge en gave, der støtter vores generelle katastrofearbejde, siger Ingrid Bugge.