Hovedsponsor ikke bekymret over Rasmussen-exit

Post Danmark er ikke bekymret over, at cykelrytteren Michael Rasmussen ikke stiller op til årets Post Danmark Rundt. De mener ikke, at løbet er så afhængigt af enkelte stjerneryttere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Rasmussen stiller ikke op til årets udgave af Post Danmark Rundt, fordi han føler Dansk Cykle Union modarbejder ham i nogle sager omkring dopingkontrol. Men hovedsponsoren Post Danmark er ikke bekymret over, at Danmarks pt. største cykelstjerne vil mangle i feltet.

- Jeg tror mest af alt, det betyder noget for de mennesker, der ville være kommet for at hylde Michael Rasmussens Tour-indsats. Dem må vi så undvære. Omvendt har vi erfaring med, at løbet har et stort og trofast publikum, som kommer ud uanset om der lige skulle mangle en enkelt stjerne eller ej, siger sponsorchef i Post Danmark Jørgen Jepsen til TV2 ØST.

Tabet af Michael Rasmussen vil dog kunne ses ude på vejene, hvor der bliver længere mellem tilskuerne, når løbet afvikles fra den 1. til 5. august.

- Man kan vel sammenligne det lidt med for to år siden, da Ivan Basso stillede til start, og selvom det var regnvejr havde vi et tilskuertal på 750.000. Året efter var han ikke til start, fordi han blev udelukket af Tour de France og dermed også Post Danmark Rundt. Alligevel var der en halv million mennesker, og det er jo stadigvæk rigtig mange mennesker, der gør, at begivenheden er Danmarks første sportsbegivenhed, siger Jørgen Jepsen til TV2 ØST.

På trods af tabet på op mod en tredjedel af tilskuerne vil sponsorchefen ikke bebrejde Dansk Cykle Union, at deres konflikt med Michael Rasmussen nu koster løbet en af dets største attraktioner.

- Jamen det er jo rigtig ærgerligt for alle os der hylder cykelsporten og er glade for den. Men nogen gange kan det være de midler der også skal tages i brug for at publikum kan tro på at cykelsporten er ren og ærlig, siger Jørgen Jepsen til TV2 ØST.