Høreværn mod snorkeri

Antallet af personer, der sover med høreværn er stigende. Og det med god grund. Mange snorker så højt at de lyder som et fly, der starter op. Det går ud over partneren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som et fly. Eller som at sove på et savværk. Lyden af partnerens snorken kan blive så høj, at den faktisk er skadelig både for hørelse og for psyken.

Det viser en undersøgelse lavet af Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital. Forskerne har målt lyden fra snorkere og det viser sig, at de tungeste snorkere er helt oppe på 91 decibel i lydstyrke. Det betyder, at hvis soveværelset var omfattet af loven om arbejdsmiljø, ville høreværn være påbudt. Her er grænsen nemlig 85 decibel. Det skriver avisen metroXpress i dag.

Der sælges allerede i dag høreværn designet specielt til ofre for snorkere. - Vi sælger ikke flere tusinde, men vi kan mærke, at vi hvert år sælger markant flere høreværn, siger Anne-Dot Hertel, chef for høreværnsafdelingen i firmaet Phonak, i dag til avisen.

Og flere burde måske investere i et høreværn, for det høje lydniveau kan give både varige høreskader og stress. Dertil kommer de mange, der får afbrudt nattesøvnen gentagne gange, fordi partneren snorker.

- Jeg har kun sovet 4 timer i nat. Min kæreste snorkede så højt, at jeg vågnede, og så kunne jeg slet ikke sove igen, siger Lisa Hansen fra Korsør i dag til TV2 Øst.


Nyhedsoverblik