Hold kæft, Bent Hansen

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen skal ikke blande sig i, om Region Sjælland opretholder seks skadestuer. Han skal holde sin kæft, mener Freddy Blak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Freddy Blak var mere end bramfri, da han i går på mødet i Region Sjællands regionsråd gav udtryk for sin utilfredshed med formanden for Danske Regioner, oplyser DR Sjælland.

Netop i dag skal Bent Hansen forhandle millionerne hjem til den sygehusplan, Region Sjælland vedtog i går. Og Bent Hansen har ligesom sundhedsstyrelsen været betænkelig ved, at region Sjælland ikke lukker skadestuer.

Sygehusplanen indebærer, at der bliver akutsygehuse i Holbæk, Køge, Slagelse og Nykøbing falster. Næstved og Roskilde bliver specialsygehuse for bl.a. kræft og hjertepatienter, men får også skadestuer for medicinske patienter.

Sygehusene i Fakse, Kalundborg og Nakskov får lov at bestå mens Ringsted Sygehus bliver omdannet til garantiklinik. Foreløbig får det mammakirurgiske kræftcenter i Ringsted dog lov at blive, indtil det bliver flyttet til Næstved. Sygehusplanen indebærer også, at ambulabceberedskabet bliver styrket.

Formanden for Region Sjælland, Kr. Ebbensgaard:

- Jeg er klar over, at der skal kæmpes, men jeg er parat til at overbevise ministeren og sundhedsstyrelsen om, at vores sundhedsplan sagtens kan harmonere med Sundhedsstyrelsens krav, selvom vi ikke lukker skadestuer.