Holbækmotorvej spærret efter voldsom biljagt

Holbækmotorvejen var natten til søndag spærret i flere timer efter en voldsom biljagt på flere personbiler og en lastbil. Biljagten endte med at lastbilen og den ene personbil kørte galt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En heftig biljagt på tre biler og en lastbil resulterede natten til søndag i to trafikuheld. Det betød at Holbækmotorvejen var lukket i flere timer helt frem til klokken 7.00 søndag morgen. 

Biljagten begyndte omkring klokken 03.20, da en mand opdagede en gruppe mænd i tre personbiler og en lastbil, der fulgtes ad på Holbækmotorvejen. Da lastbilen kørte uden nummerplader, valgte han at kontakte politiet, der lagde sig på lur i Gevninge.

Men i stedet for at lade sig stoppe, stak mændene i bilerne af og blev forfulgt af flere patruljevogne. Dermed indledte de en større biljagt på Holbækmotorvejen mod København, der endte med, at to af bilerne kørte galt.

Først gik det galt for to mænd i en Golf. De ramte autoværnet, og snurrede rundt så bilen blev totalskadet. Alligevel lykkedes det den ene af de to i bilen at stikke af, mens den anden blev taget med på stationen. Kort efter gik det galt for lastbilen, der kørte i grøften, så en minigraver på ladet røg frem og ramte førerhuset. 

Chaufføren i lastbilen slap med mindre skader og blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen i Roskilde under politibevogtning. Politiet afhører søndag formiddag de anholte, men ved endnu ikke, hvorfor mændene stak af, eller hvad lastbilen skulle bruges til. Noget tyder på at lastbilen er stjålet, og minigraver på ladet af lastbilen er meldt stjålet i Nordsjælland.

I løbet af søndagen tages der stilling til, hvornår mændende skal fremstilles i grundlovsforsforhør.

Det lykkedes personerne i den tredje bil at slippe væk fra politiet.