Holbæk mangler 100 millioner

Borgmesteren kalder det "chokerende," at der mangler 100 millioner, før budgettet hænger sammen. Det kan ende i serviceforringelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2008 har været et dyrt år for Holbæk Kommune.

I april måned blev budgettet korrigeret til at passe til udgifterne.

- Der korrigerede vi så med 31 millioner, så vi var sikre på, at budgettet holdt for resten af 2008, siger viceborgmester Jens Stenbæk fra Venstre.

Men sådan gik det langtfra.

Ældreplejen blev set efter i sømmene i forsommeren, og i juni viste det sig, at der skulle bruges 42 ekstra millioner på det område, før det kunne hænge sammen med udgifterne.

Nu har det så vist sig, at der mangler yderligere 100 millioner kroner på budgettet, før det hænger sammen.

Oven i det kommer, at staten har indført en straf for de kommuner, der ikke holder budgettet.

- Vi står til at skulle aflevere og betale en strafafgift til staten på over 100 millioner kroner, og det er penge, som vi blot afleverer uden at få noget til gengæld, sider viceborgmesteren.

Borgmesteren vil imidlertid ikke høre tale om at skulle betale straffen. Budgettet må og skal holdes, også selv om det betyder serviceforringelser:

- Målet bliver her i de kommende dage og måneder at reducere den udgift, der er i 2008, så vi ikke kommer til at betale straffeafgift i 2009, siger borgmester Jørn Sørensen (Rad.V.) 

På spørgsmålet om, hvorvidt det at skære 100 millioner kroner fra budgettet ikke kan betyde alvorlige serviceforringelser, svarer borgmesteren:

- Jo, det kan meget vel være, det kan meget vel være, at det er betydelige serviceforringelser, og det må vi så gøre, hvis det bliver nødvendigt.