Holbæk Kommune indkalder til møde om handicapkørsel

Holbæk Kommune oplyser nu forældre til handicappede børn om, hvad de kan gøre, hvis bussen fra HB Bus ikke kommer som aftalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden skoleårets start har busselskabet, Handicap Befordring A/S (HB Bus, red.) overtaget kørslen af handicappede børn i Holbæk Kommune.

Men det har rent ud sagt ikke kørt særlig godt.

Læs også: TV2 ØST's seere: Handicapkørsel halter flere steder

Forældre oplever, at den bus, der skal hente deres barn enten ikke kommer, at den kommer for tidligt eller al for sent.

Møde om handicapkørsel
Situationen får nu kommunen til at indkalde forældre og andre pårørende til et møde, hvor forældre og andre berørte borgere vil blive orienteret om situationen og om de løsningsmuligheder, kommunen arbejder på.

Mødet holdes fredag den 5. september klokken 17.00-18.30 i Kuben på Holbæk Seminarium, Seminarieparken 2, 4300 Holbæk.

Sådan bør forældre gøre
Desuden opfordrer kommunen i en pressemeddelelse, forældre til handicappede børn om at følge en række retningslinjer, hvis bussen ikke kommer som lovet:

  • Hvis barnet ikke bliver hentet 15 minutter før eller 5 minutter efter aftalt tid, skal forælderen/den pårørende kontakte Handicap Befordring A/S på telefon 36 72 10 10, hvorefter selskabet skal sørge for en alternativ forsvarlig løsning.
    En løsning kan fx være, at Handicap Befordring A/S rekvirerer en taxa.
  • Kommer man i telefonkø som mere end nummer to, kan man:
    - køre selv og fremsende regning til Handicap Befordring A/S pålydende antallet af kørte kilometer ganget med kilometersatsen på 1,80 kroner
    - eller rekvirere en taxa og betale den – og sende bilaget til Handicap Befordring A/S, Korskildelund 2, 2670 Greve

Se hvilke andre retningslnjer kommunen henviser til her.

Busselskab: IT-system skyld i ventetid
Direktør for Handicap Befordring A/S, Frank Nissen forklarede d. 13. august på TV2 ØST, at det er udskiftningen af selskabets it-system, der gør, at afhentningen af de handicappede børn er gået så galt, som den er i mange tilfælde.

- Vi har arbejdet i døgndrift siden det (it-systemet, red.) blev implementeret. Vi er selvfølgelig kede af alt det, der er sket, og vi arbejder på at få rettet op på problemet hurtigst muligt, sagde han.

Men det er ikke sket, og d. 19. august sagde direktør i Holbæk Kommune, Erik Kjærgaard til TV2 ØST, at kommunen ville lede efter et nyt busselskab til at køre ruten.

Læs også: HB Bus bliver nu skiftet ud

Hvorvidt det stadigvæk er kommunens strategi er lidt uklar.