Holbæk haler ind på Nyråd

ENERGIDUEL: Stearinlys og kølige stuer. Holbæk-familien har sat slutspurten ind og det virker

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Den sad virkelig, da I i sidste uge sagde at "Nyråd havde lagt sig KLART i spidsen", det tænkte jeg over i flere timer, siger Lisbeth Witek Buch og hendes grin kan ikke skjule at hun faktisk har grublet en del.

Men i denne uge har hun og hendes mand Hans Witek Buch for alvor fået gjort noget ved energien. De har blandt andet slukket for helogenspottene og tændt for stearinlysene. Og de har skruet ned for gulvvarmen og temperaturen i opholdsstuen.

På el har de sparet 46 pct. I forhold til samme uge sidste år. Naturgasforbruget til opvarmning er reduceret med 33 pct. Og vandforbruget er gået 14 pct. ned.

Maddyst
I denne uge har familierne mødt hinanden ansigt til ansigt i en direkte madduel, hvor kok Tonny Jensen fra "Restaurant Snekken" i Roskilde og energirådgiverne Unnur Bisgaard og Anne-Birgitte Grønvall fra SEAS NVE har langet kokkehuer ud. Du kan se hvordan det gik på www.tv2east.dk/energi

I næste uge gøres det samlede energiregnskab op - og Holbæk ligger trods den ihærdige indsats stadig på baghjul. For også i Nyråd har Jesper og Gitte Gerdøe gjort sig umage:

På el har de sparet 52 pct. I forhold til samme uge sidste år. På naturgas 9 pct. Og på vand er der sket en besparelse på 38 pct.