Holbæk-borgmester kritiserer tidligere minister

Holbæks radikale borgmester, Jørn Sørensen, kalder det et "misforstået stunt", at fhv. kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen for nylig tog et muslimsk tørklæde på ved Gammel Strand i København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Men modsat rådmand Pernille Høxbro fra Frederiksberg, som torsdag meldte sig ud efter 27 år, bliver han i partiet.

- Jeg er langt hen ad vejen enig i hendes synspunkter, men man bør blive for at få vejen på ret kurs. Tørklædesagen er rejst af politikere, som ikke er særligt interesserede i dagligdagens problemer for de to-kulturelle i landet. Der er nok at tage fat på med sprog, uddannelse og arbejde. Det er noget vigtigere at diskutere end et fjollet tørklæde, siger Jørn Sørensen til Ritzau.

Ligesom Pernille Høxbro ser han tendenser til, at De Radikale udvikler sig til et elitært og sekterisk parti, der ligger langt fra almindelige danskeres hverdag.

- Der er en tendens til, at De Radikale i for høj grad bliver et elitært parti. Dén udvikling synes jeg ikke om, siger Jørn Sørensen.

Han kritiserer, at partiets landsmøde sidste år i Nyborg vedtog at kræve partileder Marianne Jelved som statsminister samt fem ultimative krav blandt andet om udlændingepolitik, skattestop, folkeskole og kommunalpolitik.

- Det var udpræget ikke klogt. Der skal være lidt klangbund for de synspunkter, man kommer med. Når man har under 10 procent af stemmerne, virker det ikke seriøst at sige, at man går efter statsministerposten, siger Jørn Sørensen.