Høj fart ikke skyld i Farø-ulykke

Det var ikke for høj fart, der var skyld i den store ulykke på motorvejen syd for Farø fredag, konkluderer politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet er klar med en status efter ulykken syd for Farø fredag, hvor omkring 30 køretøjer var involveret i et kæmpe sammenstød. Og status er, at det ikke var for høj fart der var skyld i ulykken.

- På billeder kan man se, at lastbilerne har undveget ud til højre og kører nærmest lidt bløt ud i sneen. Hvis de var kommet med 80 km i timen, var de endt langt ude på marken. Så der er intet der tyder på at hverken de store eller de små køretøjer har kørt for stærkt. Det har simpelthen bare været uheldige omstændigheder, fortæller John Andersen, vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken skyldes fænomenet sort is - altså is, der er så godt som usynligt på vejbanen.

- Du kan ikke se det, det kommer jo som et lyn fra en klar himmel, og det var kun lige det sted isen var - det var ikke andre steder. Så det kan du ikke gardere dig mod, siger John Andersen, vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Ni blev lettere kvæstet ved ulykken. Fire af de nu blev indlagt til observation med nakkesmerter og hjernerystelse. Men de er alle udskrevet igen, oplyser Region Sjælland.