Hjertepatienter venter på scanning

På Holbæk Sygehus mangler de et radioaktivt lægemiddel. Mangel på et radioaktivt lægemiddel, har sat scannere ud af drift over hele landet. Her i regionen giver det endnu længere ventelister, for hjerte og kræftpatienter på sygehusene i Næstved, Køge og

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke scannerne, der er brudt sammen. Men mangel på et helt nødvendigt radiaktivt lægemiddel, der har sat mange scannere på stand by i disse dage.

På Holbæk Sygehus vurderer ledende overlæge Henrik Diemer, at ventetiden på en scanning for især hjertepatienter i øjeblikket fordobles fra 1-2 måneder, til det dobbelte, fordi sygehusene ikke kan få det radioaktive sporstof, der er helt nødvendig i forbindelse med en scanning.

-Der er kun tre virksomheder i Europa, der producerer det nødvendige radiokative sporstof. Og alle tre virkosmheder er - af forskelllige årsager - ikke i stand til at levere varen i øjeblikket. Derfor er scanningerne indstillet. Det er bekymrende, siger overlæge Henrik Diemer, der håber, at scanningerne genoptages så produktionen af scanning undersøgelser er på et acceptabelt niveau igen om en måneds tid.