Hjemmeværnet bliver luftbårent

Flyverhjemmeværnet tilbyder nu politi og beredskab hjælp fra små fly i tilfælde af ulykker og katastrofer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maribo bliver fra i dag base for et af Flyverhjemmeværnets lejede Cessna fly. Med en times varsel vil de fremover kunne sættes ind ved katastrofer, ulykker  og eftersøgninger op til en times flyvning fra Maribo.

I dag indledte hjemmeværnet nemlig et landsdækkende forsøg med fire flyveenheder. Og Maribos nye hjemmeværnspilot ser frem til opgaven.

- Det er godt fordi det kombinerer mine to hobbies, at være hjemmeværnsmand og at være pilot.

Netop fordi der er tale om hobby - og dermed altså frivilligt arbejde - er flyene billige i drift.

- Nu må vi se, hvor meget det kan blive til, men forhåbentlig kan vi gøre en forskel, netop ved at kunne tilbyde den service billigere end andre

Hjemmeværnet ved ikke på forhånd, hvor stort behovet for luftassistance er. Hos Rigspolitiet tvivler man på, at der kan blive meget brug for enhederne. Men selv om der kan komme til at gå flere år mellem udrykningerne, så er Beredskabsstyrelsen glad for den nye mulighed.

- De store katastrofer sker jo heldigvis ikke så tit, men vi er glade for at have fået den ekstra mulighed, siger brigadechef Peter Wehner.

Flyverhjemmeværnets chef, er da heller ikke i tvivl om, at flyene vil gøre hjemmeværnet mere nyttigt.

- Vi har jo allerede opgaver for politiet til lands og til vands, og derfor vil vi udvide den service ved at få en tredje dimension, siger oberst Kurt Refsgaard.