Hjemmerøveres færden skal kortlægges

Undvegen fange på 28 og dreng på 16 år afhøres om to hjemmerøverier og voldtægt på Lolland. Politiet udelukker ikke, at de kan have begået flere forbrydelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En undvegen fange og en dreng på 16 år sad fredag til afhøring hos politiet i Nykøbing Falster, som sigter dem for to hjemmerøverier mod kvinder på Lolland tidligt om morgenen fredag.

Det ene uanmeldte besøg endte med voldtægt af ofret, som også blev tvunget ud på en køretur. En helikopter gik i luften, og adskillige politipatruljer deltog i jagten, som endte fredag formiddag i en lejlighed i Nakskov, hvor de to blev anholdt.

Politiet fremstiller lørdag de to anholdte i grundlovsforhør i Nykøbing Falster, hvor anklageren vil begære lukkede døre.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen udelukker ikke, at de to kan have begået flere forbrydelser natten til fredag.

De to anholdte er en mand på 28, der er flygtet fra et fængsel, og en dreng på 16 år. Begge er fra Vestlolland.

Politiet kan endnu ikke oplyse, hvordan de to stiller sig til sigtelserne for røveri og voldtægt.

Tilsyneladende indledte duoen sit farlige togt ved tretiden om natten. En kvinde på 60 år i Søllested blev vækket og udsat for både voldtægt og røveri. Da hun ikke havde kontanter i hjemmet, tvang de to hende til at køre til en pengeautomat, men det lykkedes hende at stikke af.

Lidt efter klokken seks bankede det på hos en 61-årig kvinde i Sakskøbing. Kvinden, der havde fødselsdag, åbnede for to personer, som dog ikke kom for at sige tillykke. De pegede på den chokerede kvinde med en pistol. Udbyttet bestod i nogle kontanter og nøglen til kvindens bil, som de kørte væk i.

Den 28-årige er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, oplyser Søren Ravn-Nielsen.

Begge gerningssteder blev fredag formiddag undersøgt af teknikere, der ledte efter beviser i forbrydelserne, som politiet betegner som meget alvorlige.

Først fik politiet anmeldelse om røveriet i Sakskøbing, og omtalen i medierne gav politiet medvind i jagten på de to.

Hjælpen fra medier og borgere har været "uvurderlig", siger politiinspektør Steen Nørskov i en pressemeddelelse.

- Vi har trukket på alle tilgængelige ressourcer i denne sag. Helikoptereftersøgning og styrker fra hele kredsen har været med til at indkredse gerningsmændene, lyder det fra politiinspektøren.

 

/ritzau/