¨

Hjemmerøvere anholdt efter et år

Foto: TV ØST

Et nyt gennembrud for politiet i en et år gammel sag om hjemmerøveri i Rettestrup ved Næstved. En 19-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet.

Ikke alle forbrydelser bliver opklaret over en nat. Det var bestemt heller ikke tilfældet, da et ægtepar i Rettestrup ved Næstved i september sidste år, blev truet i deres hjem af tre maskerede røvere.

Følte sig på bar bund
Først i marts måned i år kunne politiet anholde en enkelt mistænkt. Og først torsdag denne uge kunne politiet fremstille yderligere to formodede gerningsmænd ved et lukket grundlovsforhør i Næstved. Det skriver Sjællandske.

- Det er resultatet af en meget langvarig efterforskning, vi nu ser. Sådan er det indimellem, når man har følt sig helt på bar bund fra begyndelsen, siger Steffen Hedemand, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til Sjællandske.

Pistol for panden
Det grove hjemmerøveri fandt sted en tidlig morgen i september. Her blev en mand vækket i sin seng ved at én ud af tre gerningsmænd satte en pistol for hans pande. Manden blev herefter tvunget rundt i ejendommen, hvor han blandt andet måtte udlevere 800 kr. og nogle kreditkort. Senere blev der hævet 2000 kr. fra ægteparrets konti.

"De var sammen"
Det er regelmæssige afhøringer af den nu 21-årige først anholdte, der ifølge Steffen Hedemand har ledt til de seneste anholdelser.

- Vi har undersøgt den 21-åriges omgangskreds, og vi har kunnet se, hvem der har besøgt ham. Vi har konstateret, at de tre var sammen på det tidspunkt, hjemmerøveriet blev begået, forklarer Steffen Hedemand.

Både den først anholdte - en nu 21-årig mand fra Slagelse - og de to senest anholdte på 19 og 20 år nægter sig skyldige.

Den 19-årige er varetægtsfængslet i foreløbigt tre uger, mens den 20-årige derimod blev løsladt grundet utilstrækkelig mistanke. Politiet opretholder dog sigtelsen mod ham.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App