Hjemløs frygter mordbrand

Siden jul har en fabriksejendom i Slagelse været i brand fire gange. Hver gang har vidner set folk løbe fra stedet. En hjemløs, der bor i bygningen, frygter for sit liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden jul har en fabriksejendom stået i flammer fire gange. I torsdags blev der sat ild til hjemløse Henning Christensens madras.

 

- Det er tredje påsatte - ja tilnærmelsesvise - mordbrand. Det er mig, det går ud over hver gang, siger Henning Christensen til TV2 ØST i dag.

 

Ejendommen, han bor i, tilhørte firmaet Sericol, der producerede reklameskilte. Firmaet er gået konkurs og bygningen har stået tom i mange år. Henning Christensen - eller HC som han kaldes - har boet i de tomme lokaler i næsten to år.

 

Men sidste år begyndte en gruppe unge at bruge huset. Ole Hansen, ven til HC, skønner at de er mellem 15 og 18 år.

 

- Første gang blev hans seng brændt af. Det var én han var uvenner med. Så kom de unge, der kører på skateboard og maler graffiti. De brændte så lortet af oven på. Så tredje gang, der fik han brændt sine ting af med tændvæske. Der har vi så ikke fundet ud af, hvem det. Men det er nok de samme, fortæller Ole Hansen.

 

HC fik fat i en ny madras og lagde den i et nyt rum.

 

- Og det har så nu også futtet af, siger Ole Hansen.

 

Politiet har ingen sigtede i sagen, men naboer har tidligere udtalt til Sjællandske, at de ved hver af de tre brande der har været siden jul har set folk løbe fra bygningen. Ved den første brand tog politiet selv gerningsmanden, men havde ikke nok beviser til at sigte ham.

 

Efter branden i torsdags vil Politiet på ny optage efterforskningen.