Hjælpemidler savnes på skadestuerne

Krykker og andre hjælpemidler savnes på regionens skadestuer. Folk låner dem til at komme over en skade, men de afleverer dem ikke tilbage. Et spild af penge, som sygehusene må finde andre steder i budgettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Krykkerne forsvinder dagligt fra skadestuerne, efterhånden som de bliver lånt ud. Langt fra alle kommer retur.

- Det er rigtig ærgerligt, fordi vi skal jo bruge hjælpemidlerne til vores kommende patienter hele tiden, siger Lone Hartmann, der er sygeplejechef i Sygehus Syd i Region Sjælland.

På skadestuerne i Sygehus Syd mangler man 600 krykker. De er blevet udlånt i løbet af året, men patienterne har ikke afleveret dem tilbage. Patienterne skriver ellers under på, at krykkerne skal tilbage til skadestuen efter brug, men hukommelsen er ikke altid lige god.

Skadestuerne oplever ikke kun problemet med hensyn til krykker. Det gælder også andre hjælpemidler som for eksempel gangstativer og toiletforhøjere. Derfor må man købe nye hjælpemidler ind. En krykke koster omkring 150 kroner.

- Det gør jo, at vi må finde pengene andre steder. En udgift vi ellers kunne være sluppet for, da folk ikke får slidt tingene ned i de par uger, de har dem, siger Lone Hartmann.