Hjælp til våde kældre

De husejere, der har fået kælderen oversvømmet efter weekendens kraftige regnskyl på Falster, kan måske få dækket tabene af forsikringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kraftige regnvejr i weekenden på Falster efterlod mange kældre fulde af vand. Men nu er der godt nyt for de uheldige husejere, der er ramt af vandmasserne.

Weekendens regnvejr i Marienlyst var nemlig så kraftigt, at det vil være muligt for nogle af husejerne at få forsikringen til at dække tabene efter oversvømmelser i kælderen.

- Indboforsikringen og villaforsikringen dækker, når der har været et voldsomt skybrud, og oversvømmelsen ikke skyldes tilstoppede kloakker, siger Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

TRYG Forsikring har indtil videre kun modtaget en enkelt anmeldelse ovenpå weekendens ekstreme vejr i Marielyst, men man regner med, at der kommer flere anmeldelser i løbet af de kommende dage, oplyser Per Haulund, der er skades- og taksatorchef hos TRYG Forsikring.

Per Haulund oplyser, at der i øjeblikket er nogen ventetid på de skadesservicefirmaer, som skal bedømme skadens omfang for forsikringsselskabet, men understreger samtidig, at folk kan gøre meget selv.

Så længe man bare sørger for at dokumentere sin skade ved hjælp af fotografier, kan man nemlig ifølge Per Haulund trygt begynde oprydningen selv.
Alternativt kan man få en lokal VVS-mand til at gøre arbejdet og på den måde begrænse skadernes omfang.

FAKTA:

  • Der er tale om voldsomt skybrud, når det regner så meget, at nedbøren ikke kan afledes af utilstoppede, normalt konstruerede og vedligeholdte afløbssystemer.
  • Udtrykt i millimeter skal der være tale om 40-50 millimeter regn i løbet af 24 timer.
  • Regnvand, der siver ind gennem utætheder i bygninger og derved forvolder skader på private indbogenstande i ejerboliger, dækkes ikke.

Kilde: Forsikringsoplysningen