Hjælp til unge i Odsherred

Massiv kommunal opbakning til de unge i Odsherred betyder, at antallet af unge under 18 år, der ikke er i gang med en uddannelse eller et arbejde, er styrtdykket. I kommunen håber de, at de har knækket koden til, hvordan de får unge til at tage en uddannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Selvfølgelig håber vi, at det er målbart og at vi kan se, at der er færre unge i kommunen, der skal have kontanthjælp. Direktør Gitte Løvgren står i spidsen for det tværfaglige projekt, der i det seneste 1 1/2 år har hjulpet de unge under 18 år i Odsherred, der har været i fare for at droppe ud af en uddannelse.

Et ungeteam bestående af blandt andet socialrådgivere, psykologer, indvandrerkonsulenter, ungerådgivere og ssp-konsulenter forsøger at hjælpe, hver gang de får besked om, at der er en ung, der enten lige er gået ud af en uddannelse eller folkeskolen eller er i fare for at droppe ud.

- Det kan være, fordi den unge har sociale, psykiske eller ganske enkelt praktiske problemer. Så sørger vi for at gribe den unge, og hjælper vedkommende ved at de rigtige fagpersoner bliver koblet på med det samme. Nogle gange tager det lang tid, og nogle gange er det ganske lidt, der skal til for at den unge kommer tilbage på sporet. Det vigtige er, at vi ser det her som et projekt, hvor vi ser på den enkelte, og ikke på "de unge" som en gruppe. Det her handle om individdet. Hvad har denne her specifikke unge brug for, for at han eller hun skal kunne gennemføre en uddannelse, siger Gitte Løvgren i dag til TV2 Øst.

Det ser ud til, at kommunens projekt virker. For 1 1/2 år siden havde Odsherred 84 unge under 18 år, der hverken var i gang med uddannelse, arbejde eller praktikplads. I dag har de under 10. Og de unge er glade for den hjælpende hånd.

- Det er et fåtal, der ikke er begejstrede for den hjælp, vi tilbyder. De allerfleste, både de unge og deres forældre, vil meget gerne tage imod hjælpen, siger Gitte Løvgren.

Netop i dag har Arbejdsmarkedsstyrelsen udsendt nye tal, der viser, at der her i Region Sjælland i november 2011 var omkring 4.500 unge under 25 år, der hverken havde arbejde eller var i gang med en uddannelse.

Og i Odsherred, hvor der også er mange unge mennesker under 25 år, der er på kontanthjælp, håber de på, at den tidlige tværfaglige indsats vil betyde, at færre unge fremover vil stå i køen til kontanthjælp. Alligevel er det ikke direktørens primære bevæggrund for at investrere i tværfaglig hjælp til de unge:

- Vi ønsker faktisk færre dårlige liv i Odsherred. Vi håber, at de unge får et bedre liv, end hvis de kun har den mulighed at være på kontanthjælp. Det er det vigtigste, siger direktør Gitte Løvgren i dag til TV2 Øst.


Nyhedsoverblik