Hjælp til tykke børn

Ny afdeling for overvægtige børn åbnes i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver på børneambulatoriet i Ringsted, at børneafdelingen på Holbæk Sygehus starter sin nye enhed for overvægtige børn. Pladsmangel i Holbæk har gjort det nødvendigt at tage andre lokaliteter i brug, skriver Dagbladet.

- Lige nu er der speciallæger i ambulatoriet på Ringsted Sygehus to dage om ugen. Og der er jo ikke andre, der bruger faciliteterne, når vi ikke er der, så nu udvider vi, så vi er der tre dage om ugen i stedet for to, siger Jan Færk, der er børnelæge og leder af Børneambulatoriet i Holbæk.

Da enheden kom til Ringsted for få år siden, var det kun én dag om ugen, der var speciallæger i ambulatoriet. Det blev dog hurtigt udvidet til to og altså nu tre.

- Vi kan godt mærke, at der er et voksende behov for, at vi er der, og det har blandt andet noget at gøre med den store tilflytning af børnefamilier til områderne på Midtsjælland, siger Jan Færk.

Den nye enhed for overvægtige børn er den første af sin slags i Danmark og kommer dermed til at gå forrest i kampen mod den største børnesygdom, der findes: overvægt.

- Det er rigtig godt, at der endelig bliver gjort noget for denne gruppe børn. Overvægt er årsag til mange alvorlige sygdomme som forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme, men det giver også børnene sociale problemer, siger børnelæge Jens-Christian Holm, der har ansvaret for den nye enhed.

Enheden åbner officielt først i det nye år, men der er allerede rift om at komme til. 50 børn er tilknyttet enheden, inden den overhovedet er åbnet rigtig, og de kommer fra hele Sjælland.