Hjælp til skilsmissebørn

Forældre, der bagtaler hinanden, og problemer med forældrenes nye kærester. Det kan være svært at snakke mange ting for skilsmissebørn. Det skal et nyt initiativ hjælpe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Statsforvaltningen Sjælland opretter børnegrupper for 9-12 årige i foråret. Her kan skilsmissebørn møde og tale med andre jævnaldrende børn i samme situation.

- Vi tror børnegrupperne kan hjælpe børn, der har det svært med familiens opbrud. Vi håber, at børnene kan få løst op for nogle af deres problemer og få det bedre, siger Nina Vrang, der er psykolog ved Statsforvaltningen Sjælland.

Der vil blive oprettet to grupper - en i Nykøbing Falster og en i Roskilde. I hver gruppe er der plads til ca. 8 børn, der mødes hver anden uge i seks omgange.

Statsforvaltningen stiler op med to voksne personer, hvor den ene er en særlig børnesagkyndig.De voksnes rolle er at hjælpe børnene med at dele oplevelserne med andre. Børnenes deltagelse sker uafhængigt af, om forældrene har en sag i statsforvaltningen.

Rådgivningen i børnegrupperne er fortrolig. Statsforvaltningens medarbejdere har tavshedspligt - også i forhold til forældrene.

Ifølge Statsforvaltningen Sjælland er der stadig ledige pladser.  

Børn har også fået deres egen hjemmeside: www.morogfarskalskilles.dk