Hjælp til barnløse kvinder

Fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus tilbyder meget snart æg til kvinder, der producerer for få eller for dårlige æg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Der er hjælp på vej til de tadig flere kvinder, som ikke kan blive gravide, fordi de producerer meget få eller meget dårlige æg. Det skriver Dagbladet tirsdag.

 

Efter sommerferien vil fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus være klar til at tilbyde disse kvinder et æg fra en ung, rask kvinde, der allerede selv har børn.

 

- De første æg-donorer har meldt sig, fortæller lederen af fertilitetsklinikken, overlæge Torben Philipsen, som dog gerne vil i kontakt med endnu flere mødre, der har mod på at give æg til en barnløs.

 

- Vi har mange kvinder, som har meget få æg i æggestokkene og ikke kan blive gravide trods store doser

hormonbehandling. Det er lidt som med mændenes stadig dårligere sædkvalitet, konstaterer Torben Philipsen, der også jævnligt opsøges af kvinder, der er kommet i overgangsalderen allerede først i 30erne, netop som de skulle til at have børn.

 

- Frugtbare æg er en meget stor gave til disse kvinder, konstaterer han.

Æg-donation har været lovligt i Danmark i flere år. Men hidtil har det kun været kvinder, der selv var i behandling for barnløshed, der måtte give allerede udtagne æg bort. En mulighed, som kun få har benyttet sig af.En lovændring har nu åbnet mulighed for, at fuldt frugtbare, unge mødre også må give æg ligesom sæddonation har fundet sted i årtier.

De donerede æg vil blive befrugtet med modtagerens mands sæd og derefter sat op i modtagerens livmoder.