Heunicke: Den her dag glemmer jeg aldrig

Det har været en dag ud over det sædvanlige for Socialdemokraternes Magnus Heunicke, der i dag blev præsenteret som Danmarks nye transportminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjældent har hvert minut talt, som det gjorde i dag: Dagen, hvor en trofast pendler, som så ofte før tog turen fra Næstved til København - og for første gang tog turen fra ordfører til minister.

 - Jeg har sovet rigtig rigtig godt i nat, sagde en glad Magnus Heunicke, da TV2 Øst mødte ham tidligt i morges på Næstved Station.

Heldigvis kom toget til tiden, og således på skinner kunne Heunicke få sig et overblik over en usædvanligt begivenhedsrig dag:

- Det bliver en lang dag, men det bliver også sådan en dag, man aldig glemmer, sagde Heunicke kort før han stod af toget i København.

I fars fodspor - og lidt længere

Ved Amalienborg stod det meste af Heunickes familie parat, mens det nye ministerhold blev præsenteret for dronningen.

 - Det er en kollosalt stor dag, vi er glade og lykkelig. At kan skulle ende som minister, det havde vi aldrig drømt om, dengang han som lille legede med biler hjemme ved sofabordet, sagde en tydeligt stolt Henning Jensen i formiddags.

Henning Jensen har selv haft en imponerende politisk karriere med hele 22 år som socialdemokratisk borgmester. Men nu er Næstveds bykonge altså blevet overhalet indenom. Og det er der bestemt ingen sure miner over.

 - Det er helt i orden, det er da flot, sagde Henning Jensen.