Her rammer strejken

FOA har nu udpeget flere tusinde medlemmer til konflikt i regionen, og det vil især ramme ældreplejen. Nogle kommuner går dog helt fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fagforeningen FOA har nu udpeget de arbejdspladser, der skal strejke, hvis overenskomst-forhandlingerne går i hårknude. Det drejer sig om knapt 3000 medlemmer i kommunerne i TV2 ØST's sendeområde.

Det er først og fremmest social- og sundhedsassistenter i hjemmeplejen og på plejecentre, der måske nedlægger arbejdet. Men også enkelte pædagogmedhjælpere vil gå hjem.

Nogle kommuner i regionen går helt fri, men i følgende kommuner er omkring 3000 FOA-medlemmer udtaget til konflikt: Lolland, Guldborgsund, Næstved, Kalundborg, Sorø, Slagelse og Holbæk.

Dertil kommer nogle af de ansatte på sygehusene.

På landsplan har FOA udtaget 23.000 medlemmer til konflikt.

Konflikten kan tidligst træde i kraft om fire uger. FOA har mulighed for at udvide konflikten med flere medlemmer, men også det skal varsles mindst fire uger i forvejen.

- Forhandlingerne er nærmest gået i stå, og for hver dag der går på denne måde, kommer vi tættere på en konflikt, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Han siger, at FOA er godt rustet til en konflikt, men han understreger samtidig at fagforeningen går efter et forlig - og ikke et forlis.