Her får sømænd tiltrængt selskab

Skibet Bethel ligger for tiden til kaj i havnen på Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havnen i Kalundborg har i fjorten dagen her i sommer besøg af missionsskibet Bethel, som er et sejlende sømandshjem. For det er ikke altid lige sjovt, at være på søen.

- De føler sig ofte alene, og når de har skiftevagter, så ser de ikke så meget til hinanden. Så det er en ensom post at være sømand i dag, siger Jens Christian Seeberg.

Det er ham, der passer skibet i de fjorten dage, det er i byen. Og her får han besøg af sømænd fra hele verden. De kommer og får en snak med ham og hans kone. De får en kop kaffe og bøger, som de kan tage med ud på havet. Og så kan de låne en telefon eller en internetforbindelse, så de kan kontakte familien derhjemme. Det er nemligt langt fra alle skibe, der giver de ansatte mulighed for at ringe hjem.

- Det er altafgørende. De forsøger jo dagligt at holde kontakt med familien, og familien ønsker jo også at vide, at de har det godt, siger Jens Christian Seeberg.

Skibet er dog åbent for alle, så hvis man har lyst til at kigge forbi, kan man gøre det indtil det sejler videre. Det gør det den 3. august.