Havområder skal redde dansk hval

16 områder i de danske farvande er nu udpeget som steder, hvor man bør gøre en ekstra indsats for at redde den danske hvalart, marsvinet, der minder om en delfin. Flere områder her i regionen er nævnt i rapporten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en ny undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser, der udpeger 16 områder i de danske farvande, som har stor betydning for bevarelse af marsvinet, der er den mindste hvalart, der yngler i Danmark.

 

Undersøgelsen har været flere år undervejs, og giver et svar på, hvor man bør sætte ind, hvis man skal stoppe nedgangen i antallet af marsvin.

Dyrene dør blandt andet, når de fanges som bifangst i fiskernes net. Ifølge DMU er der grund til bekymring over, at der er færre og færre marsvin i de danske farvande, og det skal de udpegede områder nu være med til at gøre noget ved.

 

- Det her har vi ventet på i meget lang tid, og vi glæder os til at komme i gang med det videre arbejde, så vi kan stoppe bifangsten og faldet i bestanden af marsvin, siger biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening til TV2 Øst. Foreningen har i mange år presset på for at få regler på området.

 

Allerede i 1992 krævede EU, at der skulle udpeges beskyttelsesområder for at sikre bestanden af marsvin. Tyskland har for eksempel gjort det for flere år siden, men i Danmark har man ventet på den netop offentliggjort rapport fra DMU, som altså udpeger 16 områder, hvor man med fordel kan gøre mere, for at sikre marsvinet.

 

Her i regionen drejer det sig om Kalundborg Fjord, Storebælt, Smålandsfarvandet, Femer Bælt og Kadetrenden syd for Falster, hvor man nu med sikkerhed ved, at det danske svar på en hval/delfin befinder sig.


Nyhedsoverblik