Havne-ræs skaber frygt

Det var tæt på at gå grueligt galt, da tre unge mænd kørte i havnen i Stubbekøbing. Det er langt fra første gang, at der bliver kørt vildt i netop det område. Og nu har både havnefoged og naboer fået nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi går faktisk bare og venter på, at der bliver slået nogen ihjel med den kørsel, de foretager.

Det fortæller Svend Mortensen, der er nabo til Stubbekøbing Havn. Igennem længere tid har han oplevet, hvordan unge har brugt havnen til bilræs.

Og det er ikke kun Svend Mortensen, der frygter den vilde kørsel.

- Jeg synes, det er møghamrende irriterende. Jeg kan næsten ikke holde det ud, og folk der har små børn, de tør jo ikke lade dem gå alene på gaden efter klokken fem om eftermiddagen, fortæller en anden nabo, Suzanne Rick.

I går var bilræset lige ved at gå rigtig galt. Tre unge imellem 16 og 18 år kørte i havnen, efter de havde forsøgt at lave en håndbremsevending, mens de bakkede.

Politiet vil nu sætte ind over for ræs på havnen. De er også bange for, at det ender galt.

- Det kunne jo i værste fald have endt med, at der var nogle af de unge mennesker, der var druknet. Vores opfordring må være, at de helt skal lade være med den slags og i øvrigt følger færdselslovens anvisninger, fortæller Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Ingen af de tre i den forulykkede bil kom noget til. Den 18-årige fører vil i første omgang blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven.