Haslev gav mest til nødhjælp

Mange gavmilde sjællændere gav igår et bidrag, da Folkekirkens Nødhjælp samlede ind til aids-ramte lande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I region Sjælland går rekorden i gavmildhed til Haslev Sogn. Her blev der igår indsamlet 56.808 kroner under Folkekirkens Nødhjælps store sogneindsamling. Dermed indtager det lille sogn Haslev en flot sjetteplads på landsplan, og førstepladsen i Region Sjælland.
Pengene går til de fattige lande rundt om i verden, der er ramt af aids-epidemi.

Også andre steder i regionen fik man rigtig gode resultater i de små landsogne. Blandt andet i Skt. Nikolaj Sogn i Lejre Kommune, hvor der blev indsamlet 47.194 og i Hyllinge sogn I Holbæk Kommune, hvor der ialt kom 52.183 kroner i indsamlingsbøsserne.

Folkekirkens Nødhjælp har i år haft sværere ved at hverve indsamlere i de større byer, mens rigtig mange har meldt sig til at stemme dørklokker i de små landdistrikter.

Den store succes i landkommunerne skyldes ifølge Pia Dyrhagen, der er informationdmedarbejder hos Folkekirkens Nødhjælp, at der er en tættere tilknytning til kirken og til det lokale miljø i de små sogne:

- Ude på landet er kirken ikke bare et sted, der har åbent om søndagen. Derfor vil de lokale borgere også gerne hjælpe til, fordi de har en tilknytning til deres sogn. Mange er for eksempel mødtes i kirken inden indsamling, eller har spist sammen bagefter.

I Haslev peger man på, at succesen netop skyldes, at så mange fra lokalsamfundet har meldt sig til indsamlingen:

- Vi har været rigtig dygtige til at skaffe indsamlere. Blandt andet har vores sognemedarbejder gjort et stort stykke arbejde med at hverve folk, og rigtig mange konfirmander har også fulgt opfordringen. Kampem mod aids er også en god sag, som mange har lyst til at støtte, siger sognepræst Werner Fischer-Nielsen.

Han bekræftiger, at kirken i Haslev er et populært sted at tilbringe søndagen for de omkring 11.000 indbyggere i Haslev sogn. Kirken har over 500 besøgende om ugen.

På landsplan blev der i alt indsamlet 14 millioner kroner. 

Top ti over indsamlingens mest gavmilde sogne, hvor Haslev får en flot sjette plads:

Værløse 71408

Farum 69625

Birkerød 62204

Rønne 58262

Skåde 57028

Haslev 56808

Hyllinge 52183

Lundtofte 52157

Bredballe 51688

Vejgaard 51015