Hård straf for mordbrand

En 37 årig mand fik i dag lovens strengeste straf for mordbrand. Det er anden gang manden blev dømt for mordbrand. Gerningsmanden skal nu anbringes på en sikret institution for farlige kriminelle, på ubestemt tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 37 årige mand blev dømt for tre brande i begyndelsen af 2007.

I februar sidste år satte den dømte ild til bostedet Halsebyvænget i Korsør, hvor han boede dengang. Inden da satte han ild på en kro i Korsør, og i april 2007 gik det for alvor galt, da han satte ild til en restaurant i Nykøbing Sjælland.

Det var branden i Nykøbing Sjælland, der udløste den hårde straf. Selvom ingen mennesker omkom, har brandteknikerne vurderet, at der var mennesker i fare i forbindelse med branden.

Den 37 årige mand blev tilbage i 1988 anbragt på ubestemt tid på sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland, efter en dom for mordbrand i Jacobshavn. For otte år siden blev brandstifteren sluset ud til bostedet Halsebyvænget, hvor han klarede tilværelsen, indtil det igen gik galt sidste år.

-Hvis manden har klaret sig godt i otte år, og der pludselig sker et eller andet med brandstiftelse igen, så bør alle alarmklokker ringe, hos dem, der har opsyn med ham, siger retspsykiater Bjørn Kaldan til TV2 ØST.